4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair  το σημαντικότερο πλέον καλλιτεχνικό γεγονός στο Ν.Α άκρο της Ευρώπης,  εκτός από την εμπορική της διάσταση, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με εκθέσεις υψηλού κύρους. Η 4η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 38 γκαλερί από  Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία, Αμερική.

Τιμώμενος  καλλιτέχνης ο Έλληνο-Αμερικάνος ηθοποιός και εικαστικός Billy Zane.

        

Μουσειακές Εκθέσεις :

  •  Unexpected Dialogue”-Picasso & Jankulovski με κεραμικά έργα του Pablo Picasso και ζωγραφικά έργα του Mice Jankulovski. Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Museum of Drawing Skopje με επιμελητή της τον κ. Μάνο Στεφανίδη.
  • Συλλογή Ν. Βερνίκου, με έργα του σημαντικού καλλιτέχνη  Dennis Oppenheim (1938 –2011).
  • Συλλογή Παπαδημητρίου, με 24 έργα καλλιτεχνών που εκπροσωπούν την γενιά  1980.
  • Βραβείο "MATAROA" σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ).Επιλέχθησαν δέκα νέοι δημιουργοί που θα εκθέσουν τη δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα.Το κοινό θα βραβεύσει τους 3 καλύτερους με χρηματικό βραβείο που θα δωθεί από το ΠΕΕΒΕ.

Την Παρασκευή 22/11/2019 η έκθεση θα καλωσορίσει και θα ενημερώσει για τον πολιτισμό και την τέχνη τους μαθητές  της 2βάθμιας εκπαίδευσης. Θα δοθεί ειδικό έντυπο σε όλους τους μαθητές, όπου θα περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για τον θεσμό των Art Fair, με χορηγία της τράπεζας EUROBANK. 

 

  

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές και το ωράριο του κοινού παρακάτω αλλά και στο site μας.