Βραβεία στην 4η Αrt-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, 21-24/11/2019


H WAVA (World Association of Visual Arts) σε συνεργασία με την  Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair  θα παρουσιάσει τον Νοέμβριο κατά την διάρκεια της  Art Fair 3 βραβεία.

BΡΑΒΕΙΟ WAVA για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΛΕΡΙ

BΡΑΒΕΙΟ WAVA για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ

BΡΑΒΕΙΟ WAVA για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Η WAVA είναι ένας εθελοντικός σύλλογος, ανεξάρτητος, μη-Κερδοσκοπικός-Οργανισμός που δημιουργήθηκε για να ενώσει άτομα και ιδρύματα παγκοσμίως, των οποίων το κοινό έδαφος είναι οι εικαστικές τέχνες. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ του συλλόγου είναι να συγκεντρώσει τις δυνατότητες των εικαστικών τεχνών για να επιτύχει ανταγωνιστικό σκηνικό στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή μέσω δικτύωσης και κοινής δράσης και να προωθήσει, να καλλιεργήσει και να διατηρήσει τις εικαστικές τέχνες ως ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας κινητής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) και η 4η Art- Thessaloniki International Contemporary Art Fair (21-24/11/2019) με κοινό στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών, ηλικίας μέχρι 33 χρόνων, και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, θεσπίζουν –για πρώτη φορά φέτος- θεματική έκθεση και αντίστοιχο βραβείο νέων καλλιτεχνών με τίτλο “MATAROA”.

Μέσα από μια διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης με την υποβολή portfolio και αξιολόγησης των υποψηφίων από ειδική 5μελή επιτροπή, δίνεται η δυνατότητα σε 10 νέους καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους ατομικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πλαίσιο της 4ης Art Thessaloniki Fair.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Στόχος της είναι να διαμορφώσει μια πλατφόρμα διαλόγου και προβληματισμού για τον πολιτισμό της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής στην Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο χώρο της.