Λίνα Τόνια

Η 5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair φιλοξενεί φέτος την βραβευμένη συνθέτρια, ως η παγκοσμίως καλύτερη της  χρονιάς, Λίνα Τόνια, η οποία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, στα εγκαίνια, την νέα της σύνθεση.

ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"

Με τον χρωστήρα και την πένα Φιλελλήνων Ζωγράφων και Περιηγητών. Αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση (1821-2021), όπου θα παρουσιαστούν 50 περίπου συλλεκτικές λιθογραφίες  των φιλελλήνων ζωγράφων Karl Krazeisen, Adam Friedel, Peter Von Hess και ευρωπαϊκές εφημερίδες κατά την περίοδο του αγώνος 1821-1828.
 

Τιμώμενος Καλλιτέχνης - Γιάννης Φωκάς

Η 5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair συνεχίζει και φέτος τον θεσμό του Τιμώμενου καλλιτέχνη, παρουσιάζοντας τον εικαστικό καλλιτέχνη και ομότιμο καθηγητή στην ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Φωκά.

Victor Vasarely

5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Μετά από δύο αναβολές - Νοέμβριος 2020 και Μάιος 2021 - λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για προστασία από την πανδημία, είμαστε ιδιαίτερα στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε τις πύλες της 5ης Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair 25-28 Νοεμβρίου 2021.
Στη φετινή διοργάνωση θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε, σε συνεργασία με το Osten Museum of Drawing -Skopje, έναν από τους «πατέρες» του κινήματος Op Art, Victor Vasarely.

ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ για την 5η Art Thessaloniki Fair 25-28/11/2021

ΦΟΡΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

 Μετά από δύο αναβολές -Νοέμβριος 2020 και Μάιος 2021- λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για προστασία από την πανδημία, με ιδιαίτερη χαρά ανοίγουμε τις πύλες της 5ης Art-Thessaloniki International Contemporary Fair 25-28/11/2021. Διοργανώνεται σε συνεργασία της “ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ” με τον Παντελή Τσάτση, Ιδρυτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

MATAROA AWARDS - Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Για 2η φορά φέτος η  Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair  και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ), διοργάνωσαν  τα MATAROA AWARDS, μέσα από  διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης  και την υποβολή portfolio,  για νέους καλλιτέχνες έως 33 χρόνων. 

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έκλεισε με υψηλής ποιότητας προτάσεις από συνολικά 120 συμμετέχοντες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την πενταμελή επιτροπή και με ιδιαίτερη δυσκολία  επιλέχθηκαν οι 10 που θα εκθέσουν σε ατομικά περίπτερα στην 5η Art-Thessaloniki Fair.