Events


    Στα πλαίσια της Ενημέρωσης σχεδιάζονται μια σειρά ενεργειών όπως:
   

 

 

Το project Art Walk με τη χορηγία του Thessaloniki Tourism Organisation, μέσω του οποίου θα τοποθετούν είκοσι πίνακες ζωγραφικής σε περίοπτες θέσεις προθηκών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης μας και θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις για το κοινό το Σάββατο 10 και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

   

 

 

Το project Group Exhibition : "I Feel Asleep on the Backseat", μια ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών Μίλτου Δίγκα, Άκη Γιούσμη, Φίλιππου Τατάκη, Νικολέτας Αγγελίδου, Βασίλη Γεωργούλα με την επιμέλεια του Άρη Στοΐδη. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στο Open Art Lab της ΔΕΘ HELEXPO από 5 έως 16 Νοεμβρίου.

   

 

    Αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χέρν (Γιάκομο Κοϊζούμι).
   

 

 

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 18:00 στο χώρο των παρουσιάσεων στο περίπτερο 9 ο καθηγητής φιλοσοφίας του New York CollegeΓιάννης Φίκας θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο "Συμβολικά στοιχεία στα έργα του Λευκάδιου Χέρν". Ο Πατρίκος Λευκάδιος Χέρν, Ιρλανδοελληνικής Καταγωγής, περισσότερο γνωστός με το Ιαπωνικό όνομά του Γιάκομο Κοϊζούμι υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ιαπωνίας γνωστός από τις συλλογές του για Ιαπωνικούς θρύλους και ιστορίες φαντασμάτων.

     
 

Νωρίτερα στις 17:00 στο χώρο του περιπτέρου 9 η εικαστικός Vena Naskrecka θα παρουσιάσει μια περφόρμανς με θέμα τη γυναικεία κόμη και τη σημασία της στην Ιαπωνική κουλτούρα, έμπνευση από τις ιστορίες του Λευκάδιου Χέρν (Γιάκουμο Κοϊζούμι). Σε συνέχεια αυτής της παράστασης, στον ίδιο χώρο, η εικαστικός Μαρία Κομπατσάρη θα πραγματοποιήσει αφήγηση σύντομων ιστοριών του Λευκάδιου Χέρν.

     
  Στο περίπτερο 9 και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα προβάλλεται ταινία διάρκειας 40 λεπτών με θέμα “The Irascible of Color”. Βασισμένη σε ιδέα του Τάκη Ευσταθίου που πραγματοποίησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κατωμερής και διαπραγματεύεται το έργο του διεθνούς φήμης ζωγράφου Θεόδωρου Στάμου.
     
  Στο ίδιο περίπτερο και σε άλλο χώρο θα προβάλλεται βίντεο animation με τίτλο “In the age of the 3d reproduction” του  δημιουργού Μπάμπη Βενετόπουλου επίκουρου καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.
     
  Στο ίδιο περίπτερο παρουσιάζεται το project Railway on Iron του καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης κ. Ξενή Σαχίνη.
     
  Μια έκπληξη σας περιμένει στο δάπεδο του περιπτέρου 10, όπου θα υπάρχει η εγκατάσταση του project “Αυγό” μια  δημιουργία – μωσαΐκό αποτελούμενη από 42 έργα επώνυμων καλλιτεχνών.
     
    Για την επίτευξη του στόχου της Διασκέδασης έχουν προγραμματισθεί μια σειρά εκδηλώσεων όπως:
   

 

 

Την ημερομηνία των εγκαινίων Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 17:00 θα εμφανισθεί το νεανικό μουσικό σχήμαPercussionistas, που χρησιμοποιεί όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Μετά το πέρας της εμφάνισής τους στους χώρους της έκθεσης, θα συνεχίσουν με περίπατο μετά μουσικής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

     
 

Την ίδια μέρα στις 19:00 θα εμφανισθεί ο διεθνούς φήμης τενόρος Φίλιππος Μοδινός που θα τραγουδήσει δημοφιλείς άριες από γνωστά έργα της όπερας

     
 

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 19:00 το ντουέτο Duo con senso della Musica (Λέττη Παππά- πιάνο και Νίκος Μπαχαρίδης - τρομπέτα) θα μας ταξιδψει σε μουσικά μονοπάτια blues και tango.

     
 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 18:00, Ομιλία: «Βαν Γκόγκ - Χαλεπάς ιδιοφυΐα και τρέλα»
Από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μόνο Στεφανίδη.

     
 

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 19:00 το πολυμελές νεανικό σύνολο εγχόρδων Spira Minore θα εκτελέσει ένα κλασσικό ρεπερτόριο.

     
 

Την ίδια ημέρα στις 21:00 το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών Alma Kalma, θα παρουσιάσει το project PIETAS με αφορμή το ποίημα της Sylvia Plath με τίτλο "Χειμωνιάτικα δέντρα". Η δράση πραγματεύεται τον όρο "αποκαθήλωση" μέσα από την πνευματική γλυπτική προσέγγιση, η οποία άλλοτε εμπνέεται από το έργο PIETA  του Michelangelo και άλλοτε παράγει αφηρημένες μορφές ως σημαίνοντα στον χώρο.

 Ιδέα - Συντονισμός: Γιάννης Μήτρου

     
 

Η νύχτα του Σαββάτου, θα κλείσει με ένα μουσικό-χορευτικό πάρτυ που θα επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης Dj Dest.

     
 

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 19:00 θα απολαύσουμε ρυθμούς swing και rock and roll με το μουσικό σύνολο Passa Tempo (Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Γιάννης Ποιμενίδης, Νάκης Πετρόπουλος, Οδυσσέας Εμπειρίκος).