ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 Μετά από δύο αναβολές -Νοέμβριος 2020 και Μάιος 2021- λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, για προστασία από την πανδημία, με ιδιαίτερη χαρά ανοίγουμε τις πύλες της 5ης Art-Thessaloniki International Contemporary Fair 25-28/11/2021.

     Μετά από δύο αναβολές -Νοέμβριος 2020 και Μάιος 2021- λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, για προστασία από την πανδημία, με ιδιαίτερη χαρά ανοίγουμε τις πύλες της 5ης Art-Thessaloniki International Contemporary Fair 25-28/11/2021.

     Με την φυσική παρουσία των γκαλερί και των εκπροσώπων τους, των έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεων και παράλληλων projects, θα ξαναδώσουμε την χαρά στους επισκέπτες μας να θαυμάσουν 600-800 έργα από κοντά και ακόμη να αποκτήσουν το έργο που θα επιλέξουν. Τα δύο τελευταία χρόνια οι γκαλερί και τα μουσεία ήταν κλειστά και  το φιλότεχνο κοινό  ενημερωνόταν μόνο διαδικτυακά με την αδυναμία μιας  παρουσίασης και επεξεργασίας του έργου τέχνης.

      Η είσοδος στους χώρους της έκθεσης επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους και θα έχουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον covid-19, με Ιατρικό προσωπικό στην είσοδο του κτιρίου 10  της διοργάνωσης. Για την αποφυγή συνωστισμού έχουμε σχεδιάσει, διαδρόμους 8 μέτρων, με ξεχωριστή είσοδο-έξοδο.

  • Στα εγκαίνια της 5ης Art-Thessaloniki Fair  η  βραβευμένη συνθέτρια ως η παγκοσμίως καλύτερη της  χρονιάς Λίνα Τόνια θα πρωτοπαρουσιάσει την νέα της σύνθεση.
  • Θα έχει τιμώμενο καλλιτέχνη τον ομότιμο καθηγητή Γιάννη Φωκά και θα δοθεί τιμητική διάκριση στον ζωγράφο Δημήτρη Αληθεινό για το σύνολο του έργου και την προσφορά του στην σύγχρονη ελληνική τέχνη.
  • Εκτός από την συμμετοχή των 30 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και των 15  παράλληλων projects, θα παρουσιαστεί η μουσειακή έκθεση με έργα του διεθνή γνωστού καλλιτέχνη Victor Vasarely σε συνεργασία με το Museum of Drawing Skopje.
  • Το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργου Μελίκη θα παρουσιάσει την πρωτότυπη εγκατάσταση,  Κ .Π. Καβάφη “ΘΥΜΙΣΟΥ ΣΩΜΑ…τα κρεβάτια όπου πλάγιαζες” .
  • Ειδικό αφιέρωμα για τα την Ελληνική επανάσταση 1821-2021, από  τον χρωστήρα και την πένα  φιλελλήνων ζωγράφων. Θα παρουσιαστούν έργα των A. FRIEDEL, P.V. HESS, εφημερίδες και επιστολές 1821-1828.
  • Performance χοροθεάτρου. 10 Performers από τον χορό, 3 μουσικοί, το θέατρο, τα εικαστικά, δημιουργούν ένα τοπίο συναισθημάτων με σκηνοθεσία της Μαριάνθης Ψωματάκη.
  • Για 2η φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Art-Thessaloniki Fair, έχουμε τα βραβεία “MATAROA”. Είχαμε 120 συμμετοχές και επελέγησαν 10  καλλιτέχνες  οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα. Θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία με τους ψήφους των επισκεπτών.
  • Την ίδια περίοδο θα λειτουργεί η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στα υπόλοιπα περίπτερα της ΔΕΘ-HELEXPO.

Σύμφωνα με την τελευταία Εθνική Οδηγία, για την διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων, οι εκθέτες  και το προσωπικό τους, θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή θα υποβάλλονται σε δύο Rapid Test, την Δευτέρα 22/11/2021 και την Πέμπτη 25/11/2021.
Rapid Test μπορούν να πραγματοποιούνται δίπλα στον πύργο του ΟΤΕ, στην ΔΕΘ.
Για τους επισκέπτες η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.
Εάν υπάρξουν νέες οδηγίες θα ενημερωθείτε άμεσα.

Η διοργάνωση διαθέτει VIP Lounge, Press Office, Art Shop, Χώρους Εστίασης, Αίθουσα Διαλέξεων και Προβολών, Δωρεάν Παρκινγκ, Free Wi-Fi και 24ωρη φύλαξη.