ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


 Αντιμετωπίζοντας  με σοβαρότητα την εξάπλωση του COVID-19 , προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμμετέχοντες, galleries, καλλιτέχνες, φιλότεχνους επισκέπτες, η είσοδος στους χώρους της έκθεσης θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους.

     Μετά από δύο αναβολές -Νοέμβριος 2020 και Μάιος 2021- λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για προστασία από την πανδημία, με ιδιαίτερη χαρά ανοίγουμε τις πύλες της 5ης Art-Thessaloniki International Contemporary Fair 25-28/11/2021.
     Με την φυσική παρουσία των γκαλερί και των εκπροσώπων τους, των έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεων και παράλληλων projects, θα ξαναδώσουμε την χαρά στους επισκέπτες μας να θαυμάσουν 800-1000 έργα από κοντά και ακόμη να αποκτήσουν το έργο που θα επιλέξουν. Τα δύο τελευταία χρόνια οι γκαλερί και τα μουσεία ήταν κλειστά και  το φιλότεχνο κοινό  ενημερωνόταν μόνο διαδικτυακά με την αδυναμία μιας παρουσίασης και επεξεργασίας του έργου τέχνης.

     Αντιμετωπίζοντας  με σοβαρότητα την εξάπλωση του COVID-19, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμμετέχοντες, galleries, καλλιτέχνες, φιλότεχνους επισκέπτες, η είσοδος στους χώρους της έκθεσης θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους.
Στους χώρους της έκθεσης θα έχουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ενώ ιατρικό προσωπικό θα βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου της διοργάνωσης. Έχουμε σχεδιάσει, στα περίπτερα 10-9-8 (6000τμ.), διαδρόμους 7 μέτρων, με ξεχωριστή είσοδο-έξοδο, για την αποφυγή συνωστισμού.   

  • Συμμετέχουν  Γκαλερί από Ελλάδα και εξωτερικό, διάφορα Projects και μουσειακές εκθέσεις.
  • Έχουμε τιμώμενο εικαστικό καλλιτέχνη τον Γιάννη Φωκά (1951).
  • Τιμητική διάκριση θα δοθεί στον εικαστικό Δημήτρη Αληθεινό (γ.1945) για το έργο και την προσωπικότητά του.
  • Μουσειακή έκθεση Victor Vasarely (Museum of Drawing Skopje)
  • Eγκατάσταση αφιερωμένη στον Καβάφη. ΘΥΜΙΣΟΥ ΣΩΜΑ…τα κρεβάτια όπου πλάγιαζες. Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη.
  • Για 2η φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) σε συνεργασία με την Art Thessaloniki, έχουμε 120 συμμετοχές για τα βραβεία “MATAROA”. Θα επιλεγούν 10  καλλιτέχνες  οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα και θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία με δικαίωμα μιας ψήφου από το κοινό με το εισιτήριο εισόδου.

Η διοργάνωση διαθέτει VIP Lounge, Press Office, Art Shop, Χώρους Εστίασης, Αίθουσα Διαλέξεων και Προβολών, Δωρεάν Παρκινγκ, Free Wi-Fi και 24ωρη φύλαξη.