Στη Θεσσαλονίκη χτυπά από σήμερα η «καρδιά» της τέχνης

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 26 Νοέμβριος, 2018

Εγκαινιάστηκε απόψε η 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair 28 γκαλερί, 450 καλλιτέχνες, 1.500 έργα, 5 μουσειακές εκθέσεις και πάνω από 20 παράλληλα πρότζεκτ 

Τιμώμενος Καλλιτέχνης ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis

Στην 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair χτυπά από σήμερα η «καρδιά» της τέχνης, σε μια δημιουργική συνάντηση 28 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 450 καλλιτέχνες μέσω 1.500 έργων. Η φετινή διοργάνωση, που φιλοξενείται στα περίπτερα 10,9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, εγκαινιάστηκε απόψε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Αναφερόμενος στην Art Thessaloniki ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μια σπουδαία έκθεση και έναν σημαντικό θεσμό. Τόνισε δε πως με τέτοιες προσπάθειες η ΔΕΘ-Helexpo, πέραν της αναβάθμισης των εκθεσιακών της προϊόντων, βάζει τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία στο κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού. «Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε επενδύσει στον πολιτισμό, καθώς θεωρούμε πως είναι από τους βασικότερους άξονες της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η 3η Art Thessaloniki αναδεικνύεται σε ένα γεγονός πολιτισμού, στο οποίο ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έχει επενδύσει. «Πρόκειται για ένα τετραήμερο γεμάτο τέχνη» ανέφερε.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Art Thessaloniki, κ. Παντελής Τσάτσης, σημείωσε πως η φετινή τρίτη διοργάνωση είναι η «οροφή» που δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη έχει τη δική της Art Fair και μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ τη χαρακτήρισε πραγματικά διεθνή έκθεση. «Για την επόμενη χρονιά είμαστε έτοιμοι για αλλαγές και καινούρια πράγματα» πρόσθεσε.

Για τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης γλύπτη Takis στην 3η Art Thessaloniki ως Τιμώμενου Καλλιτέχνη μίλησε από την πλευρά της η διευθύντρια επικοινωνίας του Takis Foundation, κα Μένια Κούλη.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Έλλη Χρυσίδου, ευχήθηκε η φετινή διοργάνωση να σηματοδοτήσει μια δυναμική συνέχεια για την Art Thessaloniki, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων δράσεων για την πόλη.

Τέλος τον χαιρετισμό της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κας Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στα εγκαίνια της Art Thessaloniki, διάβασε η εκπρόσωπός της, κα Μαρία Τζώγα. Στον χαιρετισμό της η υφυπουργός χαρακτήρισε τη διοργάνωση θεσμό, ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό και εμπορικό γεγονός, μια έκθεση που φέρνει το κοινό της πόλης, σε σταθερή ετήσια βάση, σε επαφή με έργα καταξιωμένων, αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Την Art Thessaloniki συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Παντελής Τσάτσης.

Χορηγοί της 3ης Art Thessaloniki Fair είναι οι εταιρείες Cosmote, Karavias, Κυφωνίδης (Χορηγός Catering), Ζύθος-Ντορέ (Χορηγός Catering), ενώ ευχαριστίες απευθύνονται από την διοργάνωση προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Για τους επισκέπτες υπάρχει δωρεάν πάρκινκ, με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου.