Γιορτή Πολιτισμού η 2η Art Thessaloniki-Συνεχίζεται μέχρι και αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος, 2017

Πόλος έλξης των φίλων της τέχνης, συλλεκτών, καλλιτεχνών και όλων όσων ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, είναι η 2η Art Thessaloniki Fair, η οποία από την έναρξη της καταγράφει άνοδο της επισκεψιμότητας πάνω από 20%, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση.

Οι έξι μουσειακές εκθέσεις που κοσμούν την Art Thessaloniki συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες, ενώ βέβαια το έργο των δύο Τιμώμενων Καλλιτεχνών, του Κώστα Τσόκλη και του Γερμανού Wolf Vostell, αποτελεί επίκεντρο της έκθεσης.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 30 γκαλερί 10 χωρών απαρτίζουν το φετινό πλούσιο περιεχόμενο της Art Thessaloniki, η οποία συνεχίζεται μέχρι και αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση που στην δεύτερη διοργάνωση της είναι αναβαθμισμένη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Art Thessaloniki, κ. Παντελή Τσάτση.

Το παράλληλο πρόγραμμά της έκθεσης περιλαμβάνει:

  • Τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos από την συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
  • Τις Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.
  • Τη Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική, από τη συλλογή του Γιώργου Κητή, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.
  • Την έκθεση-αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, από την συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
  • Στο πλαίσιο του Ελληνο-Κινεζικού project, θα παρουσιαστεί στο χώρο του Open Art Lab, η έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.
  • Τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του επ. καθηγητή, Γιώργου Λιαμάδη.
  • Τους αφιερωματικούς τοίχους των καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Φωκά και Μιχάλη Μανουσάκη.
  • Το Virtual Reality Project-Εικονική Πραγματικότητα.

Οι γκαλερί

Οι γκαλερί που συμμετέχουν στην 2η Art Thessaloniki Fair είναι οι εξής:

AGATHI KARTALOS, ARTFORUM GALLERY, Artshot-Sophia Gaitani, CHALKOS GALLERY, CHILI ART GALLERY, Donopoulos International Contemporary Fine Arts, EPsilon Art Gallery, Eric Efstathiou Fine Art, GALERI BINYIL, GALERIAKALO, GALLERY F, Gallery Loger, Gallery on the Move, GALLERY

TECHNOHOROS, GuruShots, Fuzhou Tentron Artworks, Kaplanon galleries ena contemporary Art Gallery, KAPOPOULOS FINE aRtS, Kivo Art Gallery, LOS ART GALLERY, New Moment Gallery, PAPATZIKOU GALLERY, Pg Art Gallery, Red Round Gallery, SKOUFA GALLERY, Technohoros art gallery, UFOFABRIK, VLASSIS ART GALLERY-ArtNoise και Galeria A(Belgrade)- Watercolor International.

Το ωράριο λειτουργίας της Art Thessaloniki Fair είναι για σήμερα και αύριο από τις 11:00-21:00. Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 6 ευρώ (3 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και για φοιτητές). Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΑΜΕΑ.

Η 2η Art Thessaloniki Fair τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και πολλών φορέων της πόλης.