Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Art Thessaloniki Fair με 17.000 επισκέπτες!

Η μεγαλύτερη καλλιτεχνική διοργάνωση στο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης επέστρεψε δυναμικά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και καθιερώνεται κάθε Μάιο στους φιλόξενους χώρους της ΔΕΘ- HELEXPO.

80 γκαλερί και projects από την Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν μαζί μας για ακόμη μία χρονιά με σημαντικούς καλλιτέχνες ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά!  Φιλοξενήσαμε το HELLENIC DIASPORA FOUNDATION από την Πάτρα με την σημαντική έκθεση "OUT OF ORDER, BEYOND THE BORDER"  με εξέχοντες καλλιτέχνες, όπως Baziotes, Chryssa, Makos, Philolaos, Samaras, Stamos, Takis, Voulkos, Xceron, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Τιμώμενη καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης ήταν η διεθνώς αναγνωρισμένη ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ με μια σπουδαία παρουσίαση της συλλογής των έργων της, εκπροσωπούμενη από την οικογένειά της.
Η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης με ένα εξαιρετικό project "Η γυναικεία μορφή στην Τέχνη" στήριξε τη διοργάνωση για ακόμη μία φορά, όπως και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πινακοθήκη "Κωνσταντίνος Ξενάκης" από τον Δήμο Σερρών. Επιπλέον, είχαμε μαζί μας τον μεγάλο Γερμανό σχεδιαστή Jan Kath με τις ταπισερί εντυπωσιακών διαστάσεων, υπό την επιμέλεια της Μυρσίνης Κοντού. Όπως κάθε χρόνο, δόθηκαν τα βραβεία MATAROA με την ευγενική χορηγία της ΠΕΕΒΕ, ενώ η παρουσία του project "Independent Artists" απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη φετινή εμπειρία και υποσχόμαστε μία εφάμιλλης αίγλης 8η Art Thessaloniki Fair με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις!