ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΑ

Καλωσορίζουμε στην πόλη, για 6η χρονιά, ένα μεγάλο γεγονός εικαστικού ενδιαφέροντος, μία ακόμη γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού.

Πρόκειται για μια σύγχρονη φουάρ που ανοίγει τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη, σε μια πόλη ανοιχτή στις νεότροπες ιδέες, δημιουργική, φιλόξενη, ασφαλής, ζωντανή, νεανική, με μοναδικές πολυπολιτισμικές διαδρομές και απολαυστικές γαστρονομικές προτάσεις.

Η «Art Thessaloniki» ως διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης, αποτελεί ήδη ένα σημείο αναφοράς στη συνείδηση του φιλότεχνου κοινού της πόλης και των επισκεπτών της. Εξελίχθηκε σε ένα θεσμό με διεθνή προβολή, ενισχύοντας τον διάλογο και την καλλιτεχνική κινητικότητα. Ταυτόχρονα, μας παρουσιάζει τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις, προβάλλει έργα αναγνωρισμένων δημιουργών μαζί με έργα πολλών νεότερων και διαμορφώνει έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του εικαστικού τοπίου της εποχής. Το κύρος της είναι αδιαμφισβήτητο και κατέχει πλέον μια περίοπτη θέση στον εικαστικό χώρο. Ο θεσμός της «Art Thessaloniki» δείχνει πως η πόλη είναι πάντα παρούσα, και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης.

Οι πολλές συμμετοχές, οι θεματικές ενότητες, οι τιμώμενοι καλλιτέχνες αλλά και μια σειρά παράλληλων δράσεων αποδεικνύουν ότι είναι ένας θεσμός που εξελίσσεται, παρουσιάζει ένα πανόραμα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και ενισχύει την εικόνα της πόλης ως χώρο σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και εικαστικού διαλόγου.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για την πόλη που η Art Thessaloniki, στη φετινή της διοργάνωση, τιμά τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, ένα κορυφαίο δημιουργό, που τα αριστουργηματικά του έργα κοσμούν την Θεσσαλονίκη και έχουν γίνει τα πιο όμορφα και εμβληματικά σύγχρονα μνημεία της.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στον εμπνευστή και δημιουργό της «Art Thessaloniki» Παντελή Τσάτση, που το πάθος του και η αγάπη του για την τέχνη, δημιουργούν μια μοναδική γιορτή σύγχρονου πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη.