Πρόδρομη Έκθεση - "ΑΝΑ – ΚΥΚΛΩΣΗ" - 8.6.2023 – 10.6.2023 - Περίπτερο 15, ΔΕΘ – HELEXPO

Η 1ης Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, FORWARD GREEN, θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 15 της  ΔΕΘ – HELEXPO. Στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η έκθεση «ΑΝΑ – ΚΥΚΛΩΣΗ», με συμμετοχές 5 πολύ σημαντικών καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Συμμετέχουν: Αμελαδιώτης Δημήτρης, Καπετάνου Αλέξανδρος, Μιχαλόπουλος Γιώργος, Μπάλας Φώτιος, Πεχλιβανίδου Σοφία.

Η έκθεση πραγματοποιείται  σε συνεργασία με την Gallery Lola Nikolaou και  την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Art-Thessaloniki International Fair, Παντελής Τσάτσης.
Διανύοντας την Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, γίνεται ολοένα και πιο αισθητή η ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κοινού με τον πλανήτη. Καθημερινά, γίνονται εμφανείς οι επιπτώσεις των ανθρώπινων ενεργειών στο φυσικό περιβάλλον με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μια διαδικασία που επιτείνεται μέρα με τη μέρα. Σε πολλά σημεία του πλανήτη, οι επιπτώσεις έχουν ξεκινήσει να επηρεάζουν τη ζωή των έμβιων όντων και σύμφωνα με έρευνες ως το 2050 η εικόνα του πλανήτη θα έχει αλλάξει αρκετά από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Με γνώμονα την πρόληψη και τη λήψη μέτρων που περιορίζουν την επερχόμενη κατάσταση, τα τελευταία χρόνια γίνονται προτάσεις ενίσχυσης της βιωσιμότητας και της αειφορίας γεγονός που αποτελεί αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, η 1ης Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, FORWARD GREEN αποσκοπεί στο να προβάλλει την ανάγκη νέων καλλιτεχνών να εκφράσουν μέσω των έργων τους τις προσωπικές τους ανησυχίες για τη κλιματική αλλαγή. Κάθε έργο αποτελεί και μία πρόταση με υλικά επαναχρησιμοποιούμενα που τίθενται σε ένα νέο καλλιτεχνικό πλαίσιο και αποκτούν ένα νέο ρόλο. 

Gallery LOLA NIKOLAOU, Τσιμισκή 52. T. +30 2310 240416  
7th Art-Thessaloniki Fair (23-26/11/2023), TIF-HELEXPO, Π.Τσάτσης, T. +30 6946 907708