Γιορτή πολιτισμού για τη Θεσσαλονίκη η 2η Art Thessaloniki Fair. Εγκαινιάστηκε απόψε από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη

Η 2η Art Thessaloniki κάνει το επόμενο βήμα για να γίνει θεσμικό σημείο αναφοράς ενός κοινού ανήσυχου, που πειραματίζεται, αλλά και για να μας θυμίσει πως η καλλιτεχνική δημιουργία είναι το μέτρο του κόσμου, σημείωσε εγκαινιάζοντας την φετινή διοργάνωση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη. «Σε μια ιστορικά δύσκολη περίοδο, ειδικά για τη χώρα μας, η καλλιτεχνική πρωτοπορία καθίσταται συνθήκη συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης για όλα όσα μας παραδόθηκαν έως σήμερα» τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η τέχνη διδάσκει πώς μπορούμε συλλογικά να βιώσουμε το μέλλον. Κάλεσε δε τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017

Από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2017, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την 2η ArtThessaloniki International Contemporary Art Fair. 


Μετά την επιτυχημένη 1η διοργάνωση και την ψήφο εμπιστοσύνης των 10.000 και πλέον επισκεπτών, από 22 χώρες, έβαλε τον θεμέλιο λίθο για την καθιέρωση της σε θεσμό πολιτισμού, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ν.Α. Ευρώπης.

Διαθέτει VIP Lounge, Press Office, Art Shop, Χώρους Εστίασης, Αίθουσα Διαλέξεων και Προβολών, Δωρεάν Παρκινγκ, Free Wifi και 24ωρη φύλαξη. Την διοργάνωση της έχει αναλάβει ο Εθνικός Φορέας Οργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ", με  καλλιτεχνικό διευθυντή τον Παντελή Τσάτση.

Mε την υποστήριξη - συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης, αλλά και τους πολυάριθμους φορείς της πόλης, που θα ενωθούν με την έκθεση, προετοιμαστείτε για ένα από τα σημαντικότερα  καλλιτεχνικά γεγονότα που θα λάβουν μέρος στη χώρα. Η  Art Thessaloniki με τιμώμενη χώρα την Κίνα και ένα εκτενές παράλληλο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μουσειακές εκθέσεις, τιμώμενο καλλιτέχνη και πρωτότυπες εκδηλώσεις, περιμένει να καλωσορίσει πολλούς επισκέπτες, συλλέκτες, αγοραστές και γκαλερί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ρωσία, τις Βαλκανικές χώρες, και τις ΗΠΑ, που θα συμμετάσχουν και θα την επισκεφθούν.